nagyibugyi

Tisztelt Olvasók! Elsősorban fontosnak tartom leszögezni, hogy blogom a marslakóknak szól. Ők itt vannak közöttünk, és irodalomtudósoknak meg egyszerű középiskolai matematikatanároknak álcázzák magukat, ám a beillszkedéssel még szemmel láthatólag problémáik vannak. Ezzel a bloggal nekik próbálok segíteni, hogy megértsék a homo sapiens sapiens címmel felmagasztalt lények bonyolult társadalmát.

Milyen is egy randevú?

2012.05.22. 21:26

szerző: nagyibugyi

Kedves (remélhetőleg egyre növekvő számú) olvasóim, ma ismét egy gender-témájú bejegyzéssel jelentkezem, mivel úgy látom, ez köll a népnek :) Ma azt tárom a világ elé, miképpen készül egy hím- és egy nőnemű homo sapiens az egymással való találkozásra.

Az embereknél az ismerkedés és az udvarlás nagyjából ugyanúgy néz ki, mint az emlősök nagy részénél, mondjuk vegyük példának a kutyákat. A hím és a nőstény megpillantják egymást, a hím farkát csóválva a nőstény felé szalad, megszagolják egymás hátsó felét, és amennyiben mindketten ivarérettek, és a nőstény is készen áll rá, párosodnak. Ez az emberek világában elektronikus és egyéb jellegű protézisekkel kiegészítve működik, egymás hátsó felének szaglászása pedig leginkább verbális úton megy végbe. A hímek azonban ugyanúgy csóválják a farkukat, és a nőstények szintén egy speciális póz (ún. pucsítás) felvételével jelzik párosodási szándékukat.

Miután a verbális körbeszaglászás megtörtént (nagy valószínűséggel a facebookon, mely arra hivatott, hogy az emberek virtuálisan körbepisiljék territóriumukat és rendezzék szociális ügyeiket), előfordul, hogy az egyedek igazából is kíváncsiak lesznek egymás szagára - na meg ugyebár a kamatyolást nem igazán lehet virtuálisan elintézni. Ekkor következik be az előjáték első mozzanata, az úgynevezett randevú. (A vélemények megoszlanak arra nézve, mi minősül tisztességes randevúnak. Azonban hagyományos módon a férfinak kell elhívnia a nőt, méghozzá nem kocsmába, hanem ajánlatos módon teázóba, kávézóba vagy legalább sétálni. A meghívással a férfi demonstrálja bátorságát a nő felé. A nő azzal demonstrál, hogy elmegy a randevúra.)

A randevú megbeszélésének pillanatában (vagy ha ez mégis élőszóban történik, akkor, mikor kikerültek egymás látóköréből) a nő különös hangokat hallat (pl vihogás, visítás stb, az öröm mértékétől függően) és közben értesíti a fejleményekről az összes barátnőjét, majd együtt megtervezik, milyen ruhát vegyen fel. A férfi eközben büszkén vigyorogva elballag és örül magának.
A nő a randevú előtti este kikészíti az előre gondosan megtervezett öltözékét, kimosva és kivasalva, valamint kipucolja a cipőjét, és feltesz egy arcpakolást. A férfi megnéz egy filmet, megiszik egy sört a haverokkal, majd hazamegy és lefekszik aludni.
A randevú napján a nő felkel reggel, uborkával borogatja a szemeit, feltesz még egy arcpakolást, majd kétségbeesetten körbe-körbe szaladgál a lakásban, mert eszébe jut, hogy esetleg egy másik outfit-et is választhatott volna. Eközben a férfi a másik oldalára fordul és alszik tovább.
Ezután a nő megpróbál lenyugodni, teázik, és reggelire is eszik valamit. Mondjuk egy kis salátát, mert már napok óta diétázik, hogy kellőképp csinosan mutasson az öltözékében. (Ha teltebb alkatú, további korrigálás céljából hasleszorító bugyit vesz fel, ha kicsinek találja a melleit, extra szivacsos push-up melltartót, ha pedig bátor típus, egyáltalán nem vesz fel melltartót. Fő az őszinteség.) Ezután lemossa az arcpakolást, arclemosót és arcradírt használ, a következő fél órában pedig minden egyes felesleges szőrszálat eltávolít a testéről. Mire ezzel elkészül, a férfi közben (valahol a város túlsó végén) felébred, elfogyasztja a reggelijét, kávézik, majd meglátogatja a vécét, esetleg rágyújt. Ezek után intézi napi teendőit, úgymint félelmetes mennyiségű fekvőtámasz, majd Pókemberként leveti magát a ház tetejéről, hogy megmentsen egy öreg nénit egy száguldó kamiontól, ki tudja...
A nő mindeközben lezuhanyzik, testradírt, narancsbőr elleni tusológélt, illatos szappant és intim lemosót használ, majd megmossa a haját, balzsamot, hajpakolást és hajdúsító szérumot tesz rá. törölközőben kirohan és megcsinálja a manikűrjét és a pedikűrjét. Kifehéríti a fogait egy extra gyors fehérítővel, fogat mos, szájvizet használ. Eközben a férfi elfogyaszt egy fél zacskó szotyit.
A nő beszárítja, majd kivasalja/begöndöríti a haját, hajvégápolót és hajlakkot tesz rá, és nekiáll a sminkelésnek. A férfi lemegy a kisboltba melegítőalsóban és egy szakadt cipőben, esetleg felfedezi a rák gyógymódját, vagy elhesseget egy, a Föld felé tartó meteort.
A nő elkezd sminkelni. Szem körüli frissítő gél, mattító krém, sminkalap, alapozó, korrektor, púder... (a férfi közben megsétáltatja a kutyát) ... szemöldökceruza, szemhéjpúder, szemhéjtus... (a férfinak közben eszébe jut, hogy lassan ideje lenne készülődni)... szemceruza, szempillagöndörítő... (a férfi ezalatt lezuhanyzik, megmossa a haját és a fogát, majd elgondolkozik azon, hogy megborotválkozzon-e, de végül a macsó hatás érdekében nem teszi)... pirosító, szájfény. És kész.
A nő parfümöt, hónalj-, intim- és lábdezodort használ, majd bekeni magát egy extra finom illatú, extra hidratáló, bőrfeszesítő, csillogós testápolóval, ezek után megnézi magát a tükörben. Behúzza a hasát, és ellenőrzi, hogy az éjszaka folyamán nem hízott-e a feneke. A férfi eközben némi dezodort, illetve parfümöt fröcsköl magára, majd büszkén szemléli izomzatát a tükörben.
A nő magára ölti a betervezett ruhákat, és kétségbeesetten kutat hozzáillő ékszerek után. A férfi kivesz a szekrényből egy tiszta és remélhetőleg vasalt nadrágot és pólót, és felveszi. A nő gyorsan kiválasztja 100darabos táskagyűjteményéből a megfelelő darabot, majd felveszi az előre kikészített cipőt. A férfi beledugja a zsebébe a pénztárcáját, a kulcsát és az iratait, majd felveszi a maximum 3-4 pár cipője közül az egyiket. (A nő táskájának tartalmával inkább most nem foglalkoznék...)
Indulás előtt még belepillantanak a tükörbe. A férfi végigsimít borostáján, a nő megigazítja a sminkjét. Hogy ezek után mi következik, talán majd egy következő bejegyzésben taglalom... :)
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyibugyi.blog.hu/api/trackback/id/tr244532632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása