nagyibugyi

Tisztelt Olvasók! Elsősorban fontosnak tartom leszögezni, hogy blogom a marslakóknak szól. Ők itt vannak közöttünk, és irodalomtudósoknak meg egyszerű középiskolai matematikatanároknak álcázzák magukat, ám a beillszkedéssel még szemmel láthatólag problémáik vannak. Ezzel a bloggal nekik próbálok segíteni, hogy megértsék a homo sapiens sapiens címmel felmagasztalt lények bonyolult társadalmát.

Mit nem értenek a marslakók?

2012.02.01. 22:29

szerző: nagyibugyi

Megbízható forrásból tudom (egészen pontosan Kurt Vonnegut tollából), hogy a marslakók vezetője a következőképpen nyilatkozott: "Nem értem, mi ez a nagy felhajtás a sz*pás meg a golf körül". A következőekben bejegyzésem ezt taglalja, ám a kedves olvasót ne tántorítsa el az a tény, hogy esetleg az emberi faj sarja, hiszen mindannyiunknak szüksége lehet némi okulásra a választékos nyelvhasználat és megfelelő helyesírás tekintetében; mindezt tekintetbe véve (különösképpen a mélyen tisztelt köztársasági elnök úrnak) ajánlanám bejegyzéseim rendszeres olvasását.
Először is, ne higgyék, hogy mindent meg tudok magyarázni. Nehezen lehet találni olyan tudóst is, hacsaknem lehetetlen, aki képes észszerű magyarázatot adni a következő emberi jelenségekre, tárgyakra: gumikacsa, fogékszer, csivava, tűsarkú cipő, dísztányér, távirányítós műpénisz, férfi hátszőrzet és Danielle Steel, csak hogy a legkézenfekvőbbeket említsem. Na már most, én nemigen vagyok tudós, csak egy szociális diszfunkciókkal terhelt és kevésbé attraktív humanoid nőstény, tehát ne várjanak tőlem csodát - azonban elég is a locsogásból, térjünk a lényegre!
Az emberi lét értelme, úgy látszik, három dolog: szaporodás, ennek túlzott mértéke ellen egymás háborúk során való kiirtása, illetve bolygónk elárasztása szeméttel. Azokat az embereket, akik az utóbbi kettőt ellenzik, és főképp a szaporodással kívánnak foglalkozni, hippiknek meg grínpíszeseknek nevezik, tiltakozásaikat azonban egy LSD nevezetű speciális termék segítségével mára többnyire kiiktatták.
Tény viszont, hogy behatóbb vizsgálatok során arra derül fény, hogy a szaporodás valóban az a tevékenység, amely leginkább foglalkoztatja az emberiség nagy részét (főképp azokat, akiknek nem kell élet-halál harcot vívniuk a mindennapi betevőért). Szaporodásra az úgynevezett modern társadalmakban, akárcsak az állatvilágban, azoknak az egyedeknek van a legnagyobb esélyük, akik a hierarchia lépcsőjének minél magasabb fokain állnak. Ez a következő két módszerrel érhető el: 1.: ha az illető dúslakodik az anyagi javakban (pénz), 2.: az illető minél inkább megfelel a kor szépségideáljának (a jelenben ez főképp mesterséges úton érhető el, melyhez szintén szükség van egy halom pénzre).
A természet törvényeivel ellentétben az ember nem azért szaporodik, hogy utódai legyenek, sőt, a már említett ún. "fejlett" társadalmakban ezt igyekszik elkerülni. A cél leginkább az élvezet, amelyet az okoz, hogy az egyed edicsekszik a közösségben azzal, hogy micsoda alfahímet vagy alfanőstényt sikerült "meghódítania". Bizonyos esetekben azonban beérik egy alacsonyabb kategóriával is, ekkor a dicsekvés elmarad, illetve van, akinél már az is dicsőség, ha egy ellenkező nemű egyed egyáltalán szóba elegyedik vele...
Köszönöm a figyelmet, következő bejegyzésemben arról lesz szó, hogy hogyan lehet valakiből alfanőstény, és hogy mi okból vadásznak az ember nőstényei a hímekre, holott ez az állatvilágban mindenütt fordítva szokás.
 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyibugyi.blog.hu/api/trackback/id/tr174046236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

egy magyar lélek 2012.02.02. 00:51:09

"szaporodás, ennek túlzott mértéke ellen egymás háborúk során való kiirtása" - v.ö. jelen... Remek társadalomkritika.

betula pendula 2012.02.02. 05:17:55

a hierarchia minél magasabb lépcsőjén álló egyedekhez valamint a minél szebb példányokhoz való vonzódásunk viszont teljesen ösztön vezérelt. Viszont a mesterségesen kialakított szépség megtévesztő, mert a külsőből következtetett genetikai háttér ilyen esetben nem korrekt.
süti beállítások módosítása