nagyibugyi

Tisztelt Olvasók! Elsősorban fontosnak tartom leszögezni, hogy blogom a marslakóknak szól. Ők itt vannak közöttünk, és irodalomtudósoknak meg egyszerű középiskolai matematikatanároknak álcázzák magukat, ám a beillszkedéssel még szemmel láthatólag problémáik vannak. Ezzel a bloggal nekik próbálok segíteni, hogy megértsék a homo sapiens sapiens címmel felmagasztalt lények bonyolult társadalmát.

Mivel sehol nem találtam kellően kimerítő és konkrétumokba is belemenő cikket a témában, gondoltam, a saját sokéves tapasztalatomból merítve felvilágosítom már a népet, mert valakinek ezt is meg kell. Sok barátom/ismerősöm érdeklődött már nálam ebben a témában, úgyhogy miért is ne funkcionálhatna ez a bejegyzés egyfajta gyakran intézett kérdések rovatként?

Én 18 éves korom előtt nem voltam rászorulva ezekre a módszerekre, merthogy tiniként se voltam hülye, tudtam, hogy a szexhez nem árt egy megfelelő partner is, és lássuk be, a kis csöves pankok, akikkel akkoriban kavartam, nem igazán tartoztak ebbe a kategóriába (de tök jó, hogy türelmesek és megértőek voltak).

Az első cucc, ami tesztelésre került, az nyilván az óvszer - régen volt, de csak annyit tudok mondani, hogy nekem sose szakadt ki, és vannak barátnőim, akik tök régóta használják. Tapasztalatom az, hogy az ilyen gyöngyözött meg bordázott modellek szart sem érnek, hiába van ráírva, hogy "for her pleasure", a nő ebből semmit nem érez (cáfoljatok meg, ha ti igen). Viszont mivel legalább annyira idegenkedem tőle, mint a pasik, tuti, hogy az ő igényeiket is szem előtt tartva az extra vékony fajtát választom. Mi, lányok, hajlamosabbak vagyunk azt hinni, hogy az óvszer vásárlása a pasik feladata, de én személy szerint ebben nem hiszek. Egyrészt abból a nyilvánvaló okból kifolyólag, hogyha megfontoljuk, hogy kinek nagyobb szívás a nem kívánt terhesség, másrészt meg a szex az valamiféle közösségről szól, akkor is, ha egyéjszakás kaland: nincs olyan, hogy valakinek ez vagy az a feladata lenne, közös beleegyezés kell, közös öröm, és közös felkészültség. Mindenki ad bele valamit, ha csak az egyik fél tesz bele, akkor az egész el van cseszve... (Ez arra is vonatkozik, hogy igen, a lányok is lehetnek aktívak az ágyban.)

Az óvszerrel az van még, hogy állítólag baromira nem szexi és drága is. Hát, igazából szerintem nem néz ki bénán, oké, lehet nem lenne muszáj mikiegeres vagy csubakkás, esetleg penészzöld darabokat használni... Külön jó, ha síkosítottat vagy spermicideset vesztek, annak van értelme. Ha meg mindenképp fullextrás kívánságok vannak, akkor jöhet az ízesített, mert annak legalább nincs annyira kellemetlen szaga, mint a simának. (Sajnálom, hogy ilyeneket le kell írjak, de mi van, ha idetéved valaki, akinek még semmi ilyen tapasztalata nincs? Erről bezzeg nem beszél a Glamour meg a Cosmo...)
Az anyagi vonatkozásokról pedig annyit tudok írni, hogy próbáltam már kevésbé "márkás" darabokat is, és jól teljesítettek. Vagy mondjuk pl a prostik se hiszem, hogy megveszik a Durexet, maradnak a legolcsóbb fajtánál, amit a patikában lehet kapni. A szükséges teszteket ezeken is elvégzik, így nem hinném, hogy nagyobb esélye van annak, hogy szétszakad, mint egy drágább fajtánál, de azért nem árt tájékozódni.

Na de mi van akkor, ha nem jó a srácra a normál méretű óvszer? Hát akkor bizony nem árt beruházni XXL méretre, illetve szex shopokban kapható nagyobb átmérőjű darabokra, ami viszont tényleg nem olcsó. Ha rendszeres kapcsolatod van egy ilyen MrXL-el, akkor azt tudom javasolni, inkább érdemes beruházni egy Pharmatex krémre. Tudtommal ez a leghatékonyabb márka, és azért fontos, hogy krém legyen, mert a kúp elég gusztustalan módon egyszerűen habbá oldódik - ez nem saját tapasztalat, én ezt a módszert még nem próbáltam...

És most jöjjön a legfőbb téma, a fogamzásgátló tabletta. Ezzel kapcsolatban nagyon megoszlanak a vélemények, mind a neten, mind a baráti körömben egyesek nagyon ellenzik, mások inkább támogatják. Én öt és fél évig szedtem folyamatosan, úgyhogy mondhatjuk, hogy tapasztalt vagyok - nem mintha annyira rendszeres lenne a szexuális életem, többek között a rendszertelen és kb 35-37 napos ciklusom, brutális menstruációs görcseim és az enyhe akném miatt kezdtem el szedni. (Akkor mondjuk volt párkapcsolatom, de ennek végével sem hagytam abba a tablettát, hanem csak most, úgy egy hónappal ezelőtt.)

Mint mindennek, ennek is megvan az előnye és hátránya is. Előny, hogy rendezi a hormonokat és a ciklust, illetve lehet olyat is, hogyha mész egy fesztiválra, akkor úgy szeded a tablettát, hogy ne akkor jöjjön meg. (Úgy működik a dolog, hogy 3 hétig minden nap este beveszel egyet, és utána egy hétig nem szeded, ekkorra esik a menstruáció, de mivel peteérés amúgy nincs, sokkal kevésbé kellemetlen, mint egyébként lenne. Egyéb részletekről kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét...)
A bőröm egész szép lett tőle, és nem is igazán híztam, viszont a melleim nőttek egy picit. Viszont nagyon nem mindegy, milyen tablettát szed az ember, ugye nem kell mondani, hogy a magas hormontartalmú készítményeket kerüljétek? Mindemellett el kell végezni a szükséges vizsgálatokat, évente egyszer vérkép, rákszűrés - igen, ezek vérvétellel és a méhszájról történő, eléggé kellemetlen mintavétellel járnak, ami előtt érdemes bedobni legalább egy feles páleszt. Fontos, hogyha a nőgyógyász ezeket nem végzi el már akkor, mielőtt felírná a tablettát, az NAGYON GÁZ, mert lehetsz hajlamos trombózisra, és a tabletta ennek az esélyét növeli. Növeli egyébként a dohányzás is, én cigiztem a tabletta mellett, mert fiatal voltam és felelőtlen, de másnak nem javasolnám.

A negatív hatások közt emlegetik, hogy azért a mesterséges hormonoknak van hatása a szervezetre, vitatkoznak azon, hogy ez mennyire súlyos, stb. Meg itt van ugye az elhízásos mítosz is, ez is szerintem mindenkinél más és más. Egy tuti: a mai, normális tablettáktól nem szabad, hogy jelentősen elhízz vagy kiszőrösödj, és meddővé sem tesznek, valamint a gyereked sem lesz a későbbiekben teljesen degenerált. Hatalmas hátrány, hogy nem TB-támogatott a módszer, miért is lenne, hiszen fogy a magyar, úgyhogy ez súlyos összegeket emészthet fel. (Van 1-2 támogatott fajta, érdemes utánajárni.) Amúgy tipikusan feminista téma, hogy miért kell basztatni azokat a nőket, akik tablettát szednek: szeretünk szexelni, de gyereket nem akarunk, és akkor már jöhet a ribancozás.
Másik hátrány: lehetsz tőle kicsit depi is, valamint csökkentheti a libidót. Nálam ezek nem jelentkeztek egyébként.
A tabletta szedése sok alkohollal nem vezet semmi interferenciához, kivéve a baromira felelőtlen szexuális életet esetleg, de ezt az ember általában átértékeli, amikor remegve várja a HIV tesztje eredményét. Szóval alkalmi kapcsolatok esetében mégis inkább az óvszert ajánlom, csak és kizárólag a betegségek miatt.

Azt viszont senki nem mondta, micsoda szenvedés lesz, ha ezt majd abbahagyom. Időnként érdemes amúgy szünetet tartani és más fajtára váltani, de én most úgy döntöttem, hogy ez legalábbis egy jó hosszú szünet lesz. Pasim úgysincs, szóval minek szedjem, a szervezetemre meg nagyon ráfér a detox.
Most kicsivel több, mint egy hónapja kontrollálatlanul pogóznak a hormonjaim, aminek nemcsak a hisztis hangulat a hatása, bár tény, hogy az is megvan. Ilyenkor köszöntsük újra tinikori barátunkat is, az aknét, amire kenhetünk ugyan bármit, egészen váratlan helyeken és formákban fog felbukkanni testünk bármely pontján, de főleg ott, ahol a leginkább fáj és/vagy látható. (Láthatóan segít a Manna Sószappan és a Lush Dark Angels arcradírja, a Mask of Magnaminty arcpakolásuk, valamint a 3%-os hidrogén-peroxid oldat és a teafa olaj.)
A hiszti és az ingadozó hangulat mellett számolnunk kell a megugrott libidónkkal is, ami főleg azért kellemetlen, mert ezzel egy időben elkezd fájni minden olyan testrészünk, aminek köze van a női hormonokhoz. Nem hinném, hogy jót tesz a szex akkor, amikor bármely erogén zónánk akár óvatos érintése is fájdalmas üvöltést eredményez. Ilyenkor fel kell készülni, hogy otthonra is melltartót veszünk, pizsama alá is, és esténként a görcsölő hasunkat fogva bánatosan ülünk egy kád/lavór kamillateás-teafaolajos vízben.
Azt mondják, ilyenkor normális, ha nem menstruálunk egy jó ideig, úgyhogy ha van kapcsolatunk, szerezzünk be terhességi tesztet is, ha pedig nincs, akkor üljünk otthon bánatosan, és várjuk, mint a mikulást. Előfordulhat, hogy akkor, mikor úgy hisszük, na most végre megjön, kiderül, hogy mégsem. A gyógyszerész barátnőm szakvéleménye szerint a cickafark-tea rendszeres fogyasztása segíthet. (Egy másik barátnőm viszont a borra esküszik.) A brutális hangulatingadozásokra az orbáncfű-teát javaslom, ez az a növény egyébként, ami tök jó antidepresszáns, de a fogamzásgátló tabletta használata alatt kifejezetten tilos bármilyen formában a fogyasztása.
Egy másik tünet, ami nálam jelentkezett, de sehol nem láttam, az, hogy nem érzem rendesen az ízeket, vagy mindent keserűnek érzek, és hol felzabálnám az egész világot, hol rá se tudok nézni a kajára. Így tényleg mondhatjuk, hogy az életem egyetlen öröme is odaveszett. :D

Remélem, sikerült minden felmerülő kérdést megválaszolni, eloszlatni a kételyeket, satöbbi. Hogy kinek mi a jó módszer, azt mindenki döntse el magának, illetve beszélgessen el a nőgyógyászával (igen, ehhez nem árt, ha fasza nőgyógyászunk van).

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyibugyi.blog.hu/api/trackback/id/tr446785569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása