nagyibugyi

Tisztelt Olvasók! Elsősorban fontosnak tartom leszögezni, hogy blogom a marslakóknak szól. Ők itt vannak közöttünk, és irodalomtudósoknak meg egyszerű középiskolai matematikatanároknak álcázzák magukat, ám a beillszkedéssel még szemmel láthatólag problémáik vannak. Ezzel a bloggal nekik próbálok segíteni, hogy megértsék a homo sapiens sapiens címmel felmagasztalt lények bonyolult társadalmát.

Divathomofóbia

2013.02.03. 15:01

szerző: nagyibugyi

Először is tisztáznám: ez a cikk NEM személyes ismerősöknek szól. Csak és kizárólag szánalmas teljesítményű cikkírók paródiája, akik azt hiszik, hogy a minősíthetetlenül ócska firkálmányaikkal meg tudják változtatni az emberek viselkedését. Igen, sok lány nagyon lejáratja magát, részegen meg mindenki csinál hülyeségeket, ez alól én sem vagyok kivétel. De ne olyanok mondjanak már véleményt dolgokról, akik legfeljebb a fenekelős pornóban szakértők.

Mostanság indult meg a divathomofóbok virtuális támadása az olyan felülmúlhatatlan színvonalú online felületeken, mint például a Velvet. Hát én nem tudom, de ha van olyan ember, akinek az az internet trágyadombja bármiféle módon meghatározó a szexuális életére, az biztosan elkeserítően béna az ágyban.

Szóval, a dolog lényegileg abból áll, hogy magányos hímek hőzöngenek (akiket bottal se piszkál meg senki, és már letöltötték az összes pornót), hogy jaj, de gáz, a lányok azért smárolnak egymással, mert feltűnési viszketegségben szenvednek. Na igen, ilyen is van - nagyjából az esetek 20-30%-át teszi ki, ezt pedig szinte teljes egészében a sárándi diszkó termeli ki, vagy valamelyik pesti Bárány Attila-féle buli, ahol a kedves vendégek annyi partidrogot benyomtak, hogy az érkező rendőröket is smároló lányoknak látják. Vagy tűzokádó sárkánynak. Mindegy, erről a dologról mindenki sejtheti, hogy mi a véleményem (ahhhem, feminizmus, női méltóság, ilyesmi).

Na már most. Nekem kiskoromban azt mondta az anyukám, hogy mások fölött ítélkezni csúnya dolog, apukám meg azt a mondást tanította meg, hogy ízlésről nem szabad vitatkozni. Aztán elolvastam Konrad Lorenz könyvét (oké, az ilyen online vackok szerkesztői nyilván nem hallottak még róla), ami meg azt írja, hogy a ludaknál is megfigyelte a homoszexuális viselkedést, méghozzá nemcsak a hatalmi harcok egyik eszközeként, hanem a párválasztásnál is: két gúnár összeállt, fészket raktak, stb. Na, így világosodtam fel én a melegeket illetően.

Persze a dolog társadalmilag kevésbé elfogadott két férfi esetében - azt hiszem, ez az egyetlen olyan dolog, amiben a férfiak hátrányt szenvednek velünk, nőkkel szemben. Pedig ez nem olyasmi, amit választ az ember. Nem tehetünk arról, hogy mi az, ami tetszik, amit élvezünk, mert ez egyrészt velünk születik, másrészt kisgyermekkorban alakul ki. Viszont a kamaszkor az, amikor a szexuális érdeklődés kibontakozik, az ember elkezd kíváncsi lenni mindenfélére, megnézi élete első pornófilmjét (és nagyon nem mindegy, hogy mit, erre kellene sokkal inkább odafigyelni a későbbi egészséges szexualitás érdekében), átéli az első orgazmust, meg ilyenek. És akkor a lányok, akiknél a barátság sokkal fizikaibb jellegeket ölt (tiniként még simán kézen fogva járunk, egy ágyban alszunk, stb.) mondjuk egy csajos buliban kicsit belikőröznek és hirtelen ötlettől vezérelve elkezdenek csókolózni. Aki leszbikusnak született, az gyakran ilyenkor ébred rá az érdeklődésére, amit aztán évekig tartó titkolózás követ, rettegés a szülők véleményétől, elcseszett házzasság, meg ilyesmi. De ja, igaz, rúgjunk már beléjük még egyet, mert nincs elég bajuk.

Oké, nem kell rózsaszín tangában végigvonulni Budapesten, nem kell nyilvánosan szexelni, nem kell gyerekeket molesztálni, stb. De vajon hány heteroszexuális férfi molesztál, bántalmaz gyerekeket, akár a sajátját? És amíg egy hetero párnak megengedett az, hogy egy félórás buszúton végig egymás szájában legyenek, cuppogva és nyáltócsát képezve maguk alatt, ezzel egy életre megdöbbentve és akár megsebezve a mögöttük ülő óvodás gyereket, akkor miért olyan nagy probléma, ha két lány egy szórakozóhelyen (ahová elvileg nem járnak még gyerekek, de este 10 után fiatalkorúak sem) megcsókolja egymást?

Na igen, vannak, akiknek ez azért fáj, mert nem velük csókolóznak. Igen, kellemetlen dolog magunkban keresni a hibát, de mondjuk megfürödhettél volna, nem kellett volna lehányni magadat nyaktól lefelé, a pólódon a tenyérnyi izzadtságfoltok se túl vonzóak, meg ilyenek. Az se vonzó, ha valaki illatos és frissen borotvált ugyan, de egy felsőbbrendűségi komplexusos hímsoviniszta, aki lekezelően beszél a nőkkel - nem, nem ettől fogunk felnézni rád. De most komolyan, azok vannak felháborodva, akik egyébként kapcsolatfóbiások, érzelmi fogyatékosok, össze-vissza csalják a barátnőjüket, vagy akik mondjuk otthon annyira se voltak férfiak, hogy ki merjenek lépni egy számukra megalázó kapcsolatból? Ez egyébként törvényszerű, ugyanúgy, ahogy mindig az önbizalomhiányos hímringyók kurváznak - olyan lányokat, akiket soha nem kaphatnak meg, mert mondjuk az ő pasijuk magasan túlszárnyalja az illetőt.
Az mondjon véleményt, aki úgy érzi, hogy megadja a tiszteletet a nőknek, soha nem használt ki senkit, soha nem lépett félre, és ennek ellenére elfogadja, hogy sok nőnek azért vannak problémái, mert mondjuk bántalmazták fizikailag vagy lelkileg otthon vagy a kapcsolataiban. (Igen, én is megértem, ha egy srác azért viselkedik furcsán, mert kihasználták, megalázták stb. Olyankor meghallgatom és nem fogom molesztálni, sem minősíteni azért, mert még nem dolgozta fel az eseményeket.)

Viszont itt van a millió súlyosabb probléma: nemi erőszak, családon belüli erőszak, kábítószerekkel való visszaélés, 18 éven aluliak alkoholfogyasztása, vagy, hogy mit keresnek tinilányok a diszkóban? Ezekkel kellene inkább foglalkozni, meg azzal, hogy normális felvilágosítást kapjanak a fiatalok, és ne komplexusokkal teli, ám mégis felelőtlen generációkat neveljünk ki.
Elfogadó közösségekre lenne szükség, nem pedig arra, hogy a környezetünkben lévők azon csámcsogjanak, hogy kivel csókolózunk. Ha egy buliban van tíz darab díszhím, akik egyrészt igénytelen, büdös trógerek, másrészt mocskos hímsoviniszták, és van egy darab kedves, szép, aranyos lány, akkor inkább egész este a lánnyal fogok foglalkozni, és együtt valahogy megpróbáljuk megvédeni magunkat a tíz úriember kulturált közeledésétől, úgymint: "Szép a cipőd, dugunk?". Az, hogy kivel csókolóztam, rohadtul nem tartozik senkire - szingliként megtehetem, senkit nem bántok meg vele.

Egy nagyobb szórakozóhelyen nyilván nem fogok a táncparkett közepén, felcsúszott miniszoknyában vonaglani és látványosan egy másik lány szájába dugni a nyelvem, mert nincs szükségem arra, hogy még több részeg fickó zaklasson (ezzel kapcsolatban lásd egy korábbi bejegyzésemet). Viszont elég nagy egóra vall az a feltételezés, hogy bármi, amit egy lány csinál egy szórakozóhelyen, az csakis a közelben ólálkodó hímeknek szól. Én a magam részéről általában szeretném jól érezni magam, táncolni úgy, ahogy jól esik (NEM rázom magam a pasik arcába), és akár a barátnőimmel kézenfogva vonulni - ezt azért csináljuk, hogy a tömegben ne veszítsük el egymást. Gondolom, ez senkinek a fejében nem fordult még meg véletlenül sem... Az, hogy együtt táncolunk, azt jelenti: egy közösség vagyunk, és nem, nem szeretnénk fiúkkal is táncolni, mert nem azért jöttünk, hogy valami részeggel keveredjünk egyéjszakás kapcsolatba. Nem hiszem, hogy ezzel fájdalmat okoznánk bárkinek (hacsaknem az ilyen nyomorultaknak, de nekik meg az fáj, hogy hülyék), vagy anyagi kárt, vagy bármi ilyesmit. És az a helyzet, hogy néha vásárlás közben meg karonfogjuk egymást, egyszerűen, mert úgy esik jól (ez anyukákkal, nagymamákkal is működik). A csókolózásról meg csak annyit, egyik lányismerősömet idézve: "Igen, nyilván azért csináljuk, hogy felfigyeljenek ránk. A vécében is azért csókolózunk egymással, hátha bejönnek, és az ajtót is azért zárjuk magunkra, hátha ránk törik."

Ha valakit nagyon zavar, hogy egy szórakozóhelyen azonos neműeket lát együtt, az menjen inkább templomba. Ott nem lesz ilyen, viszont meghallgathatja, hogy mit is ír a Biblia a melegekről, prostituáltakról és egyéb hasonló emberekről (Bibliát idézni a mai napig menő a konzervatív körökben, és műveltnek is lehet vele tűnni, érvelés során nagyon ajánlom): "Ne ítéljetek, hogy ne ítéltessetek. Mert amilyen ítélettel ítéltek, olyannal ítéltettek, és amilyen mértékkel mértek, olyannal mérnek néktek." (Máté 7: 1-2)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyibugyi.blog.hu/api/trackback/id/tr455060296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása