nagyibugyi

Tisztelt Olvasók! Elsősorban fontosnak tartom leszögezni, hogy blogom a marslakóknak szól. Ők itt vannak közöttünk, és irodalomtudósoknak meg egyszerű középiskolai matematikatanároknak álcázzák magukat, ám a beillszkedéssel még szemmel láthatólag problémáik vannak. Ezzel a bloggal nekik próbálok segíteni, hogy megértsék a homo sapiens sapiens címmel felmagasztalt lények bonyolult társadalmát.

"We are all Pussy Riot!"

2012.09.05. 18:47

szerző: nagyibugyi

- mondta Kathleen Hanna, a valaha volt egyik legmeghatározóbb személyiség a feminizmus és a riot grrrl mozgalom terén. Hetek óta ezen csámcsog a sajtó, egyesek tiltakoznak, mások fröcsögnek, mert sérti a kis konzervatív lelküket, hogy néhány vicces kedvű punkcsaj leforgatott egy pár perces videót egy templomban. Természetesen mindenkinek joga van ahhoz, hogy megbántódjon - feltéve, hogy nem egy nagy képmutatás az egész. Az kinek a lelkét sérti, hogy egy csomó nőt porig aláznak a szexiparban, a munkahelyén és otthon? Az útszéli prostituáltak mellett gond nélkül elmennek, vagy ha senki nem látja őket, talán meg is állnak. Ugyanúgy megnézik a pornót, talán megcsalják a feleségüket, netán nekik maguknak is eljár a kezük. Megakad a szemük egy kiöltözött tinilányon, rácsapnak a kolléganőjük fenekére, vagy náluk jóval fiatalabb lányoknak tesznek ajánlatokat egy társkeresőn. Mindenkinek megvan a maga bűne, de az vesse az első követ a Pussy Riot tagjaira, aki úgy véli, hogy az ő saját lelke ilyen szempontból makulátlan. (Amennyiben szükséges, bibliai idézetekkel is alátámaszthatom az érvelésemet, kommentben lehet igényelni.)

Természetesen ha egy férfi félrelép, orgiázik, meztelenkedik, az valahogy kisebb visszhangot kap. Az országunkban olyan munkaügyi törvényeket vezetnek be, melyek csökkentik és korlátozzák a családi pótlékot és megszüntetik a kismamák védettségét a GYES alatt - ugyan kinek érné meg fizetni és várni a munkavállalóra, míg otthon van a kisbabájával? Na nem mintha eddig olyan nagyon toleránsak lettek volna... A családon belüli illetve a nemi erőszak áldozataival sem törődik senki, de azért a melegek börtönbe zárásáért már törvényjavaslatot adtak be a Parlamentnek. Gratulálok, nyilvánvalóan attól ment tönkre az ország, mert az erkölcseinket szétzilálta a melegfelvonulás meg a feminizmus. Nem tudom, Oroszországban mi a helyzet, és nincs is jogom ahhoz, hogy a nevükben beszéljek (megjegyzem, senki másnak sincs, aki nem él ott vagy legalábbis nem ismeri behatóan a helyzetet). Azt tudom, hogy felháborodni egy ilyen akción, miközben mi nem teszünk semmit a javulásért, álszent és képmutató dolog. Nyilván én magam nem értek egyet az egyház bárminemű bevonásával - de valljuk be, arra is bőven ráfér a kritika. Az vajon nem istenkáromlás, ha a szószékről politikusokat támogatnak? Jobb elmenni és a létező leghülyébb eszközökkel felhívni a figyelmet a problémára, mint otthon ülve várni, hogy szép lassan tarthatatlanná váljon a helyzet. (Illusztráció céljából ajánlom megtekintésre a V, mint vérbosszú című filmet.)

És akkor így nemzeti erkölcseink megóvása érdekében inkább szidjuk a Pussy Riot-öt meg a melegeket, mert a nőnek a konyhában van a helye, a homoszexuálisoknak a sitten, az értelmiségnek meg az ellenzéknek pedig... hát, jobb, ha ezek nem is léteznek. (Ellenzék alatt nem a "másik" pártokat értem, hanem olyan személyeket, akik még képesek a kritikus gondolkodásra mindenféle anyagi és hatalmi motiváció nélkül.) Kiadtunk egy gyilkost, hogy nemzeti hős válhasson belőle. Hol vannak a tüntetések? Az iskolákban és a kollégiumokban kb 300-500 Ft jut egy fő egy napi ellátására, a börtönökben ez az összeg napi kb 1000-1200 Ft. Hol van az igazságszolgáltatás?

...és még sorolhatnám. Tegyük fel, hogy jönne egy csapat punk, akik műveltek, ismerik a nemzeti irodalmunkat, és elkezdenének mindenféle gerillakoncertet meg akciót szervezni, hogy az emberek észrevegyék, hogy csúnyán át lettünk verve. Reménykednek, hogy majd más, gondolkodó emberek felkelnek a tévéjük elől, és csatlakoznak hozzájuk - véleményt mondani, tiltakozni, és közösen megoldást találni a problémák ellen. A reklámok által eltompított agy sajnos csak a radikális felhívásokra reagál. És mindenki esik néha túlzásokba. A sajtó meg elkezd fröcsögni, és elmondja mindennek a lányokat, mert egy nőt ugyebár elég sok negatív jelzővel lehet illetni. A hatalmas "orgia", amin a Pussy Riot-ös Nadja részt vett, egy öt pár által "előadott" performansz volt a Biológia Múzeumában, melynek során ő a törvényes férjével folytatott aktust, a közös gyermekükkel terhesen. Ez az, ami olyan nagyon felháborító? Ugyan már... sokan szexelnek a terhes feleségükkel, barátnőjükkel. Vagy mondjuk nem is kettesben. Néha felveszik kamerára is. Felnőtt emberek csinálnak ilyet, de ez mindenkinek a magánügye - ha meg performansz lesz belőle, kezeljék a helyén. Ha ennyire tabu a szex, miért nem tiltjuk be az összes pornófilmet? (Hozzáteszem, Karinthy Frigyes és a felesége szintén szerepeltek egy francia gyártmányú, oktatási célból készített pornóban. És vajon Wendy O. Williams neve, aki már a 80-as években nem volt hajlandó, csak csupasz mellekkel fellépni, és egyetlen férfival élte le az életét, miért nem kerül elő?)

Inkább csak azt tanácsolom mindenkinek, aki a szívére veszi az ilyen szabados performanszokat: mondják meg a lányaiknak, hogy nem a külsejétől lesz belőle jó nő. Tanítsák meg a fiaiknak, hogy tiszteljék a nőket. Írjanak cikkeket a választási csalásokról meg az alkoholizmusról. Segítsenek a prostitúció elleni harcban. Menjenek el tüntetni. Ne menjenek el a templomba, ahol azt tapasztalják, hogy a híveket befolyásolni akarják politikai meggyőződésük terén - az Isten háza nem válhat a propaganda martalékává. Tanuljanak meg értelmesen vitázni, majd vitassák meg a gondolataikat egymással. Ne nézzenek tévét, inkább olvassanak valami értelmeset. Törődjenek a családjukkal. Írják meg nekem is a véleményüket! ... És lám, máris hasznosabban töltötték az idejüket. Valami jót tettek, ahelyett, hogy más emberek dolgain való hőbörgéssel töltötték volna a szabadidejüket.

(A magam részéről pedig úgy vélem, hogy inkább nevezzenek "nagyszájú, feminista r*bancnak", és éljem az életemet egyedül, minthogy engedelmes feleségként tartsanak számon, akit egy tizennyolc éves plázacicával csal a férje.)

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyibugyi.blog.hu/api/trackback/id/tr54757284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

villanás 2012.09.06. 10:02:23

a kedvenc nagyszájú, feminista r*bancom
süti beállítások módosítása